Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

Rondleiding Abdijcomplex Middelburg

Middelburg (Walcheren)

De abdij in Middelburg werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot een van de machtigste en invloedrijkste in Zeeland. Na de verovering van de stad door de prins van Oranje in 1574 werden de monniken gedwongen te vertrekken. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de Staten van Zeeland en heeft nog steeds deze functie.

U krijgt een rondleiding door het complex waarbij u een indruk krijgt hoe het gebouw vroeger en nu gebruikt wordt. Zo neemt u plaats in de Statenzaal waar nu de Zeeuwse Provinciale Staten zetelen. Daarna doet u een stap in het verleden en bekijkt u de indrukwekkende crypte waar in vier kelders sarcofagen met fresco’s (schilderingen) te zien zijn. Vervolgens wandelt u door de eeuwenoude Kloostergangen naar de kruidentuin. Ten slotte bekijkt u de Koorkerk, Nieuwe Kerk en de Wandelkerk.

Omdat de te bezichtigen locaties nog steeds in gebruik zijn, zijn de bezoeken altijd onder voorbehoud.

Inclusief:
In de “Rondleiding Abdijcomplex Middelburg” is inbegrepen:
- Bezichtiging Statenzaal
- Bezoek aan de crypte
- Wandeling door Kloostergangen
- Bekijken van kruidentuin
- Bezichtiging van de Abdijkerken
- Gidsenbegeleiding
- Organisatie- en bemiddelingskosten

Bijzonderheden:
- Duur van de rondleiding is 1,5 uur
- Minimum aantal personen is 12
- Dit arrangement is te boeken van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Deze rondleiding is uit te breiden met een bezoek aan de wandtapijtenzaal in het Zeeuws Museum, waar de zes beroemde Zeeuwse wandtapijten u vertellen over de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.

Op individuele basis is deze rondleiding ook te boeken. Iedere donderdag vanaf 30 mei t/m september van 11.15 tot 12.45 uur bieden wij deze aan in samenwerking met het Zeeuws Museum. Vertrek in de hal van het Zeeuws Museum. Prijs: € 9,00 volwassenen  en € 4,- kind t/m 18 jaar. Kaarten verkrijgbaar bij alle Zeeuwse VVV's, het Zeeuws Museum of direct online.

• Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands

Toegankelijkheid

• Geschikt voor mindervaliden

Stel zelf uw groepsarrangement samen aan de hand van losse programma onderdelen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.