Bezoek het Bevrijdingsmuseum

Deel deze pagina: Tell a friend

Bezoek het Bevrijdingsmuseum

Nieuwdorp

  Beschrijving

  Terugkijken, leren en vooruitzien
  Bevrijdingsmuseum Zeeland toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum besteedt daarbij in het bijzonder aandacht aan de ‘Slag om de Schelde’. De Slag om de Schelde was de langste en hevigste veldslag op Nederlands grondgebied. Inzet was het op gang brengen van de scheepvaart naar de havens van Antwerpen, waardoor de geallieerde oorlogsinspanningen van een cruciale aanvoerlijn kon worden voorzien en het vastgelopen offensief in West-Europa weer in beweging kon komen. De uitkomst van deze cruciale operatie was direct beslissend voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in West-Europa.

  De verhalen van toen zijn nog steeds van nu. De Amerikaanse president Roosevelt formuleerde in januari 1941 de Vier Vrijheden, welke noodzakelijk zijn voor een menswaardige wereld. De uitkomsten van de Slag om de Schelde, het  openstellen van de haven van Antwerpen, waren bepalend voor de plannen voor de oprichting van de Verenigde Naties en de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. Dit rechtvaardigt de opoffering, toen en nu. In de Roosevelt Experience (opening eind oktober 2019) ziet u dat de strijd voor en de bevordering van vrijheid nog steeds een actueel thema is dat ons allemaal aangaat.

  Beleef de Slag om de Schelde
  Beleef de Slag om de Schelde in het Bevrijdingspark Zeeland (3 hectare). Het park wat onderdeel uitmaakt van het Bevrijdingsmuseum Zeeland is uniek, nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet. Het park visualiseert te midden van de Zeeuwse elementen water, strand en dijken de oorlogsperiode 1939-1945 en de Slag om de Schelde in het bijzonder. In het park is de unieke en bewaard gebleven noodkerk uit Ellewoutsdijk gereconstrueerd en herbouwd. Verder is het Bevrijdingspark ingericht met bunkers, een baileybrug, versperringen, Shermantanks et cetera.

  U kunt uw museumbezoek uitbreiden met een ontvangst in het museumcafé en/of een heerlijke lunch.

  Contact

  Zeeyou Congresbureau Zeeland

  Omgeving

  Tarieven

  Algemene prijsinformatie

  Stel zelf uw groepsarrangement samen aan de hand van losse programmaonderdelen. Wij maken graag vrijblijvend een offerte op maat voor u.

  De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.
  Ja