Zeeuwse Erfgoedlijnen: Schorren, Slikken en Polders - Land van overkanten

Zeeuwse Erfgoedlijnen: Schorren, Slikken en Polders - Land van overkanten

Vlissingen, Nieuw Namen

Schorren, slikken en polders | Land van overkanten
De zeearmen maakten Zeeland tot een land van eilanden met elk een eigen karakter. Overigens was het gebied van het huidige Zeeland aanvankelijk helemaal geen land van overkanten. In de prehistorie was het lange tijd één groot getijdegebied van stroomgeulen, zandplaten, slikken en schorren. Met de aanleg van grote, defensieve ringdijken ontstonden de oudste Zeeuwse polders, waaronder Walcheren en Schouwen. Latere bedijkingen waren echte veroveringen op het water. Soms moesten die na een verwoestende stormvloed weer herdijkt worden.

Dit arrangement is geïnspireerd op deze verhaallijn. Voor meer informatie over de verhaallijn kunt u de volgende website bezoeken: https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/de-zeeuwse-erfgoedlijnen

10:00 uur
Ontvangst aan de boulevard van Vlissingen met een heerlijk kopje koffie/thee en een Zeeuwse bolus

10:30 uur
Stadswandeling Vlissingen olv. een Zeeuwse gids, inclusief beklimming Arsenaal toren met uitzicht over oa. Westerschelde

12:00 uur
Bustocht naar Zeeuws Vlaanderen

13:00 uur
Boeren knapzaklunch; een knapzak gevuld met lokale lekkernijen en broodjes

14:00 uur
Rondleiding Hedwige-Prosper polder met gids of wandeling Saeftinghe op het Natte Laarzenpad

16:00 uur
Afsluitend drankje met een zilt hapje

Dit arrangement is op basis van 20 personen en op basis van beschikbaarheid. De tijden kunnen afwjiken.
Vervoer en drankjes niet inbegrepen, tenzij vermeld.

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.