Groot én klein verleden

Veere, Middelburg (Walcheren)

• Maritiem
  • Attractie

In de Middeleeuwen ontstonden in Zeeland bloeiende handelssteden met fraaie stadhuizen, kerken en monumentale panden. In latere eeuwen verliep de handel minder goed en was er niet eens geld om oude vervallen panden te slopen. De armoede van toen is de rijkdom van nu, want veel van deze oude monumenten zijn nu prachtig gerestaureerd. U proeft de sfeer van voorbije eeuwen door deze oude monumenten te bezoeken. Doe met dit groepsuitje een stap terug in de tijd en geniet nu van al het moois van toen!

Programma:

10.00 uur
In een sfeervolle, monumentale herberg aan de haven van het pittoreske stadje Veere wordt u ontvangen met koffie of thee en een Zeeuwse bolus.

10:30 uur
Het stadje Veere heeft een bruisend verleden: er werd handel gedreven met Schotland, de visserij was er van belang en Napoleon gebruikte de Grote Kerk als kazerne. Veel van dat alles is nog te zien in dit mooie “Anton Pieckachtige” stadje. Een deskundige gids neemt u mee op ontdekkingstocht langs de vele monumenten!

11:30 uur
Vervolgens reist u op eigen gelegenheid naar de Zeeuwse hoofdstad Middelburg.

12.00 uur
In het restaurant van het attractiepark waar Miniatuur Walcheren onderdeel van is, staat de volgende lunch voor u klaar: soep van de dag, diverse soorten broodjes, wit en bruin brood, krentenbol, 2 soorten vleeswaren, kaas, zoet beleg, kroket, bolus, onbeperkt koffie en thee.

13.00 uur
In Miniatuur Walcheren is het eiland Walcheren nauwkeurig nagebouwd, u brengt op eigen gelegenheid een bezoek aan dit familiepark..

14.30 uur
Na het bezoek aan miniatuur Walcheren vertrekt u op eigen gelegenheid naar het centrum van Middelburg voor een mooie grachten rondvaart.

15.00 uur
Zittend in een lage open rondvaartboot bekijkt u Middelburg vanaf het water; de stuurman geeft korte uitleg bij de verschillende bezienswaardigheden en u ‘duikt’ terug in de VOC-tijd. Hierdoor leert u op een ontspannen manier Middelburg kennen.

15.45 uur
In één van de gezellige cafés / restaurants in Middelburg kunt u genieten van twee kopjes koffie/thee en een iets lekkers, om daarna de mooie en historische stad Middelburg op eigen gelegenheid te gaan verkennen, te winkelen of te genieten van een terrasje!

17.30 uur
Einde van het programma.

In het groepsarrangement “Groot én klein verleden” is inbegrepen:

• Ontvangst met koffie / thee en een Zeeuwse bolus
  • Stadswandeling door Veere met een deskundige gids
  • Koffietafel
  • Bezoek aan Miniatuur Walcheren
  • Rondvaart door Middelburg
  • Afsluiting met koffie/thee en iets lekkers
  • Organisatie- en bemiddelingskosten

Heeft u specifieke wensen of wilt u enkele onderdelen wijzigen? Laat het ons weten!

• Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands
  • Maritiem
  • Attractie
  • Rondvaart

Toegankelijkheid

Deels

De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte. Wij informeren u graag over de exacte prijs.