Teambuilding op het achtste wereldwonder

De Oosterscheldekering, ofwel het achtste wereldwonder is een immens groots en meeslepend decor voor een geweldig teambuildingsevent. Het dammencomplex bestaat naast werkeiland Neeltje Jans uit twee dammen die zijn opgebouwd uit 65 pijler met daartussen schuiven die kunnen worden neergelaten bij grote stormen of extreem hoog water. Op werkeiland Neeltje Jans bevindt zich een buitensportcentrum waar allerlei buitenactiviteiten kunnen worden georganiseerd van pijler klimmen tot een zwerftocht.

Pijler klimmen
Pijler nummer 66 is wel gebouwd maar nooit in gebruik genomen in de Oosterscheldekering. De pijler staat net naast werkeiland Neeltje Jans in het water en is omgebouwd tot een uitdagende klimwand. U vaart met een trekschuit naar de pijler toe en gaat dan aan de slag onder begeleiding van een ervaren instructeur. U krijgt o.a. uitleg over veiligheid, klimtechnieken en abseilen. Er zijn klimgrepen, lijnen, netten en hangbruggen waarmee u de pijler via verschillende routes kunt beklimmen. Ook kunt u abseilen wanneer u weer naar beneden wilt .

Zwerftocht
Deze populaire activiteit kan natte voeten opleveren. U als team moet zich tijdens de zwerftocht van eiland naar eiland verplaatsen. Daarbij maakt u tien oversteken over het water. Dat gaat niet vanzelf. U moet bijvoorbeeld bruggen bouwen, aan een touw naar de overkant zwaaien of gebruik maken van vlotten. Uitdagend en leuk. Uiteraard vindt alles plaats onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Vlot bouwen en varen
Onder leiding van een ervaren instructeur bouwt u een of meerdere vlotten van palen, touwen en drijvers. Het spannendste moment is het uittesten van de vlotten want u gaat er ook daadwerkelijk mee varen. U krijgt daarvoor peddels mee en om alles goed en veilig te laten verlopen ook een zwemvest.