RIB varen over de Zeeuwse wateren

De ultieme kick op het water. Met een supersnelle RIB over de golven scheuren. Het water spat in de rondte en elke golf trilt door. In kleine groepjes van maximaal zo’n 8 personen verkent u de Zeeuwse wateren. Een RIB-tocht kan kort en krachtig zijn, maar u kunt de zeewaardige RIB ook gebruiken om, bijvoorbeeld, naar Blankenberge te varen.

RIB-Experience Vlissingen

Vanuit Vlissingen kunt u de Westerschelde verkennen. Een spectaculaire tocht want niet alleen heeft u in dit vaargebied te maken met de gebruikelijke golven en stromingen, er is ook veel scheepvaartverkeer. Het is indrukwekkend om vanuit een kleine RIB  grote vrachtschepen te zien. Een RIB-experience begint met een vaarrondje van 20 minuten maar u kunt ook in zo’n twee tot tweeënhalf uur tijd naar Blankenberge worden vervoerd.

RIB-Adventure bij de Brouwersdam
De Brouwersdam is de place to be als het om extreme sports en spectaculaire watersporten gaat. Logisch dus dat u hier ook lekker kunt gaan RIBben. Ideaal is dat u hier een dag kunt boeken waarbij u kennis kunt maken met meerdere water- en strandsporten. Alle voorzieningen zijn voorhanden.

Zelf RIB leren varen
De krachten die vrijkomen bij het RIB varen betekenen dat dit niet zomaar een boot is. Voordat u mag varen met een RIB heeft u een intensieve trainingsdag nodig (bezit Vaarbewijs I is daarbij verplicht). Na een theorieles gaat u het water op en krijgt u een praktijkcursus waarbij de nadruk ligt op veiligheid en stuurmanskunst.

Boeken van een RIB-tocht of -arrangement
Voor een fantastische adrenalinekick en een heerlijke dag op het water kunt u een onvergetelijke RIB-tocht, RIB-les of een compleet arrangement boeken.