Powerkiten

Bij powerkiten (of kitebuggyen zoals het ook wordt genoemd) beweegt u zich net als bij kitesurfen voort door de kracht van de wind die u vangt met een grote vlieger. Powerkiten doet u echter aan land en dat betekent dat u het gehele jaar door, ook als het water koud is, deze adrenalineverhogende sport kunt uitoefenen.

Hoe werkt powerkiten?
Bij het powerkiten zit u in een buggy met drie wielen vlak boven de grond. Wanneer u echt vaart maakt, voelt u de pure snelheid tot in uw tenen. De buggy bedient u met uw voeten, de kite met uw handen. Het duurt even voor u het in de vingers heeft, maar daarna is het een kwestie van de juiste koers aanhouden en gaan!

Workshop powerkiten
Tijdens een workshop powerkiten krijgt u uitleg over allerlei soorten vliegers, van lieve kleine vliegers tot vliegers met een oppervlak van vele vierkante meters waar grote krachten op komen te staan. Die krachten kunt u allemaal leren beheersen. Het besturen van de vlieger is namelijk geen kwestie van spiervertoon maar van techniek.

Windskaten en blokarten
Deze sporten lijken op powerkiten en zijn minstens zo leuk. Bij beide sporten wordt in plaats van een kite echter een surfzeil gebruikt om de wind te vangen. Bij het windskaten verplaatst u zich staand op een board met wieltjes. Net surfen maar dan aan land. Bij het blokarten zit u net als bij het powerkiten in een klein karretje maar stuurt u volledig met uw handen (één hand voor het surfzeil, één hand voor het stuur).

Powerkiten bij de Brouwersdam
In Zeeland kunt u bij de Brouwersdam powerkiten. Hier vindt u heerlijk brede zandstranden waar u uitgebreid de ruimte heeft om de besturing onder de knie te krijgen. Maar bij de Brouwersdam gebeurt er meer. Dit is dé plek in Zeeland waar zo ongeveer alle (extreme) watersporten beoefend worden. Wilt u een volledige dag watersportplezier (suppen, water jump, kajakken, zeilen, kitesurfen, surfen) dan zit u hier dus ook goed.

Powerkite-arrangement boeken
Tijdens een workshop powerkiten bent u zeer gefocust bezig. De kracht van de wind bedwingen, de kite goed houden, sturen en vaart maken. Tel daarbij de zeewind in het gezicht op en het is duidelijk: dit is een ideale sport om na een lange dag de spinnenwebben mee uit het hoofd te blazen.