Manouvreren met een blokart op het strand

Door de enorme snelheid en de wind in uw gezicht voelt blokarten haast als een watersport. Deze enerverende sport  beoefent u echter op het strand. In een klein karretje met een groot surfzeil raast u over het zrand. Hoge snelheden dus, maar door het uitgekiende ontwerp van de blokart ook een hoge mate van veiligheid.

Hoe werkt blokarten?
Een blokart bestaat uit een laag karretje waarmee u goed kunt voelen hoe hard u over het zand scheert en een surfzeil. Hiermee stuurt u uw kart en door slim te manoeuvreren maakt u nog meer snelheid. Het besturen van een blokart is heel eenvoudig en snel aan te leren. Het lijkt op het besturen van een zeilboot. Met één hand bedient u het zeil en met de andere het stuur. Een korte les is vaak al voldoende om te kunnen genieten van een blokartsessie.

Windskaten en kitebuggyen
Windskaten en kitebuggyen zijn ook snelheidsporten die tussen de watersport en landsport in zitten. Een windskate bestaat uit een board op wieltjes en een surfzeil. U gaat op het board staan en laat, exact zoals bij het windsurfen, de wind en het zeil het werk doen. Kitebuggyen is een kruising tussen kiten en blokarten. U zit net als bij het blokarten in een klein karretje dicht bij de grond, maar in dit geval laat u zich voorttrekken door een grote kite. Beide activiteiten vragen iets meer oefening tot je er echt mee uit de voeten kunt, maar zijn minstens zo leuk als blokarten!

Blokarten bij de Brouwersdam
De Brouwersdam is de plaats waar alle Zeeuwse extreme sports en watersporten samenkomen. Dit is dus ook de plek om te blokarten, windskaten of kitebuggyen. Heerlijk brede stranden, volop wind en een aantal goede blokartscholen waar ze de kneepjes van het vak kennen.

Blokartarrangement boeken
Een workshop blokarten is een fantastische manier om een werkdag af te sluiten. Even met hele andere dingen bezig zijn en lekker de wind in de haren voelen. Blokarten is simpel en snel aan te leren en al vrij snel kunt u allemaal zelfstandig over het zand racen.